Lidt om min baggrund

Lidt om min baggrund

I det her afsnit, vil jeg forsøge at fortælle lidt om, hvordan min interesse for træning af hunde er opstået.

Nikoline Baggrund

Jeg har altid haft en stor interesse for dyr og jeg fik min første hest, da jeg var 6 år. Nr. 2 fulgte da jeg var omkring 13 år og var vokset fra den gamle (som jeg selvfølgelig stadig havde). Interessen for indlæring, blev nok især vagt, da jeg fik nr. 2. Den første hest kunne vi have hjemme, men den store var vi nødt til at have opstaldet ude. Her blev jeg klar over, hvor mange forskellige måder, man kan vælge at træne/opdrage/indlære på og jeg begyndte så småt at vælge mig egen vej.

Begge heste blev pludselig aflivet, da jeg var 17 og 18 år, og selvom jeg fortsatte med at ride på andres heste, så døde det så småt ud.

Da Mads og jeg købte vores første hus i 2008 (her var jeg 19 år), skulle der en hund til. I min barndom har vi aldrig haft hund, og det var noget jeg længe havde drømt om. Jeg havde i et par år undersøgt alle racer, og forsøgt at sætte mig ind, hvilken der ville passe godt til os. Noget jeg synes er meget vigtigt! Vi hentede Bierdni, en Finsk Hyrdehund, d. 21/12-2008, men tingene gik ikke så let som vi havde forventet. Han viste sig at være en kæmpe mundfuld. Nervøs, usikker og jeg tror det eneste adfærdsproblem vi ikke har stiftet bekendtskab med, er alene-hjemme-problemer. Alt andet er prøvet. Angst for at køre bil, angst for fremmede, problemer med fremmede hunde, STRESS i stor stil osv. Men til gengæld lærte det mig så meget mere, end jeg kunne forestille mig, og det tvang mig til at finde alternative måder at træne de forskellige ting på.

Et vendepunkt blev da jeg startede hos Maiken. Først til enetimer, da Bierdni slet ikke kunne magte andre hunde, og siden hen til stort set alle de hold hun havde. Jeg mener faktisk, at vi var oppe på at træne 4 gange om ugen på div. hold, da det var på sit højeste. Det var også hos Maiken, at jeg fik sat ord på indlæringsteknikkerne og lærte teorien bag den form for træning som jeg synes er rigtigt. Hun har uden tvivl været en suveræn læremester for mig.

Bierdni var også med til at vise mig vigtigheden af, at man bruger sin hund til det den er avlet til, eller i det mindste forstår det. Det var først da vi prøvede hyrdning, at jeg forstod mange af hans adfærdsmønstre. Da Mads så fik Pedro i sommeren 2015, begyndte jeg at interessere mig for jagttræning. Ikke så meget den del med at gå på jagt og skyde dyr, men det at få et samarbejde op og køre, og at finde måder at indlære de forskellige delelementer på. Pedro viste os også, hvor nemt det kunne være at have hund, og derfor blev en tanke, som ofte havde strejfet os, gjort til virkelighed. Bierdni var blevet mere og mere aggressiv (utryg) overfor børn og  fremmede som kom forbi, og derfor blev det besluttet at tiden var inde til at give ham fred. Der er selvfølgelig mange andre grunde til den beslutning, så dette er den korte version.

Og dermed kom Carlos til.

For at uddybe den måde, jeg træner på, har jeg fået lov til at linke til Maikens hjemmeside. Her beskriver hun de principper jeg forsøger at træne efter. Kunsten er jo så at få det tilpasset Carlos, og det mål vi arbejder hen i mod.

Af NyHund.com

NyHund.com er en hjemmeside til salg af jagthunde og familiehunde.

06/02/2021 13:12