Info Om Carlos

Info Om Carlos

Carlos

Jeg synes lige at det ville være på sin plads med noget info om Carlos. Carlos kommer fra Kennel Blackmoor Gundogs ved Michael Frank Rasmussen. Han er født d. 16/5-16. Hans far er DK FTCH Burncrana Flyer af Blackmoor og hans mor er IR FTCH Hattonswood Meg af Blackmoor. Inden vi valgte Carlos (faktisk inden Carlos var født) var vi oppe for at besøge Kennel Blackmoor.

Vi fik her mulighed for at hilse på både tæven og hanhunden, da han har begge to. Det er bare super fedt, fordi det giver os mulighed for at få en ide om, hvilken hvalp vi får. Det er især vigtigt for os, at forældrene virker velafbalancerede og med et godt sind og temperament. Vi har ikke vildt meget forstand på, hvordan man ser om en hund er god eller ej, så her har vi valgt at stole på resultaterne og på Michael. Michael har også valgt Carlos til os. Altså vi har selvfølgelig sikret os, at vi var enige i, at det skulle være ham, men for os er alle hvalpe bare søde. Så Carlos er valgt til mig, ud fra, at han umiddelbart har det som skal til for at blive en rigtig god markprøvehund/jagthund og fordi hans temperament passer til mig. Jeg ønsker en “mild” hund, som er forsigtig, men uden at være nervøs. Det synes jeg faktisk indtil videre passer. Jeg har sat mild i “” fordi jeg som udgangspunkt ikke er vild med de udtryk, som fx hård eller blid/mild hund. Jeg synes nogen gange det retfærdiggører en knap så pæn træningsform, at man kan sige “det er fordi det er en hård hund”. Min filosofi er, at indlæringsprincipperne er de samme uanset hund. Her skal det ikke forstås, at måden man gør tingene på, skal være den samme, men at man forstår betydningen af positiv/negativ forstærkning og positiv/negativ straf, og kan bruge det korrekt. Nå, det skal jeg nok uddybe, når jeg har nogle eksempler jeg kan komme med.

Grunden til, at vi til at starte med kontaktede Kennel Blackmoor, var at vi havde fulgt lidt med i de forskellige markprøver som bliver afholdt. Her gjorde Michael sig meget bemærket (positivt selvfølgelig!), og vi undersøgte derfor hvad han havde af kuld på vej. At det skulle blive et kuld fra lige præcis de to hunde er jeg vildt glad for, og jeg forventer mig rigtig meget af Carlos. Det forpligter dog også mig til at gøre en indsats.Jeg linker HER til lidt info om, hvad en markprøve er og så får I HER et link til info om forældrene. Siden viser alle hundene, men der står navn ud for, så man kan finde Meg og Flyer.

Af NyHund.com

NyHund.com er en hjemmeside til salg af jagthunde og familiehunde.

06/02/2021 13:08